Artikelen

Word je gepest op het werk?

Better Job Tomorrow 25 september, 2019

Pesten op het werk komt veel voor. Vaak zal het gebeuren in competitieve werkomgevingen, zoals bij verkoop banen waar van de werknemer wordt verwacht dat hij alle andere werknemers overtreft.

Andere keren zal het voorkomen in omgevingen waar managers of supervisors vaak niet in de buurt zijn. Ten slotte gebeurt pesten vaak in werkomgevingen waar zich kliekjes hebben gevormd en het is gemakkelijk om iemand te selecteren die geen deel uitmaakt van de groep.

Wat te doen als u op het werk wordt gepest

Als je het gevoel hebt dat je gepest wordt op het werk en geconfronteerd wordt met ongunstige omstandigheden van een collega of supervisor die je zin geeft om te stoppen, ga dan onmiddellijk naar je manager. Dit helpt escalatie van de omstandigheden te voorkomen. Als u over de mogelijkheid beschikt, noteer de intimidatie of houd een schriftelijke registratie bij, zodat u het bewijs hebt dat uw claims gegrond zijn. Leg uit wie het doet en wat er gebeurt. Probeer objectief te zijn wanneer u aangifte doet van het pesten. Wees niet overdreven emotioneel of van streek anders, ze kunnen beweren dat je te gevoelig bent. In geen geval mag u reageren en doen wat de pestkop of de pestkoppen u aandoen; anders verlies je je baan.

Waarom pesten op het werk voorkomt

Pesten op het werk komt vaak zonder reden voor; een individu kan gewoon een persoonlijkheidsverschil hebben met een ander. Andere keren zal een persoon of een groep mensen proberen zich op een andere persoon te richten om hun baan te verliezen omdat ze vijandig tegenover hen staan. Hoewel het uiterst riskant is om een andere persoon op het werk in de politiek correcte tijd van vandaag lastig te vallen, gebeurt het nog steeds. Als je gepest wordt op je werk, neem het dan niet persoonlijk op waarom ze je aanvallen, sommige mensen zijn gewoon probleemmakers.

Laat anderen je niet doen stoppen met een anders goede baan. Het maakt niet uit hoe vaak het voorkomt of om welke reden, pesten hoort niet thuis op de werkplek of ergens anders.