Artikelen

Uw perspectief kan u helpen bij het zoeken

Better Job Tomorrow 14 augustus, 2019

Als je een baan verliest, denk je misschien dat het belangrijkste dat je kunt doen, je cv oppoetsen en je budget verlagen. Hoewel dit beide zeer belangrijke stappen zijn om u door deze moeilijke tijd te helpen, zijn ze niet het belangrijkste. Het belangrijkste dat u gedurende deze tijd voor uzelf kunt doen, is uw mindset in de gaten houden.

Wat is een mentaliteit?

Mindset is eigenlijk je houding ten opzichte van alles en nog wat. Je manier van denken is hoe je de situaties in je leven ziet. Mindset is jouw perspectief. Je manier van denken is cruciaal voor hoe je omgaat met je banenverlies en uiteindelijk hoe snel je je nieuwe baan vindt.

Welke invloed heeft Mindset op mij?

Je mindset zal de toon zetten voor je acties. Dit is erg belangrijk als je een doel probeert te bereiken dat net zo belangrijk is als het vinden van een nieuwe baan. Als je mindset erg negatief is, zul je in de verleiding komen om je gedachten toe te staan ​​stil te staan ​​bij de onwaarschijnlijkheid dat je een geweldige nieuwe baan zult vinden. Hoe meer je denkt in deze termen, hoe meer je begint te geloven dat je die baan nooit zult vinden, en dus zullen je inspanningen om die baan te vinden beginnen te verminderen. Dit alles werkt samen om uw kansen op het vinden van de baan te verkleinen. De meeste mensen met een slechte mindset realiseren zich echter nooit dat het eigenlijk hun mindset is die hen vertraagt ​​bij het nastreven van hun dromen. Ze denken meestal gewoon dat ze het slachtoffer zijn van omstandigheden die ze niet kunnen beheersen. Dit leidt tot verder negatief denken.

Wat kan je doen?

Je kunt je mindset beschermen door regels te maken voor je gedachteleven. Stel grenzen voor jezelf vast en sta erop dat je alleen denkt aan positieve resultaten en werkbare oplossingen. Er zullen natuurlijk uitdagingen komen, maar wanneer die uitdagingen komen, moet je denken in oplossingen, niet in termen van het slachtoffer zijn van omstandigheden.

Hoewel een slechte mindset vaak een diepgewortelde gewoonte is, kan deze met oefening en aandacht worden gewijzigd. Wanneer je je manier van denken verandert, kun je je leven veranderen.