Artikelen

Sociale media gebruiken als hulpmiddel voor het zoeken naar werk

Better Job Tomorrow 24 november, 2020

Denk je dat sociale media gewoon een grote verkwister is die je afleidt van je zoektocht naar een baan? Nou, in de meeste gevallen heb je gelijk. Sociale media kunnen een enorme afleiding blijken te zijn, vooral als je zoiets dringend als een zoektocht naar een baan boven je hoofd hangt. Maar als ze op de juiste manier worden gebruikt, kunnen sociale media ook daadwerkelijk worden gebruikt als onderdeel van uw zoekstrategie voor banen. Blijf lezen om te leren hoe.

Waar u uw tijd kunt doorbrengen

Het is cruciaal om het juiste platform te kiezen waarop u uw tijd wilt besteden. Het is waar dat u uw volgende geweldige baan waarschijnlijk niet zult vinden tijdens het lezen van memes op Facebook, maar platforms zoals Twitter en LinkedIn kunnen nuttig zijn bij het zoeken naar een baan. LinkedIn wordt beschouwd als het professionele sociale mediaplatform waar zowel werknemers als werkgevers verbinding maken. LinkedIn zorgt niet alleen voor deze belangrijke connectie, maar LinkedIn-medewerkers maken er ook hun taak om belangrijke loopbaanadviesartikelen en arbeidsmarktupdates te geven.

Twitter is ook een handige plek om in contact te komen met een professioneler publiek, hoewel je echt moet aanpassen wie je volgt om ervoor te zorgen dat je de meest nuttige relevante informatie uit je feed haalt.

#HiringNow

Om het vinden van vacatures nog gemakkelijker te maken, hebben zowel Twitter als LinkedIn nu #HiringNow, wat onmiddellijk leidt tot honderden vacatures voor bedrijven die op dit moment mensen aan het werven zijn. LinkedIn heeft zelfs een evoluerende #HiringNow-lijst die maandelijks wordt bijgewerkt. Deze lijst is gemakkelijk te navigeren en kan onmiddellijk honderden vacatures binnen handbereik brengen.

Het is waar dat sociale media een enorme tijdverspiller kunnen zijn als ze niet verstandig worden gebruikt. Door zorgvuldig uw platforms te kiezen en #HiringNow te gebruiken, kunt u uw sociale media scrollen goed gebruiken tijdens uw zoektocht naar een baan.