Artikelen

Moet je voor een familielid werken?

Better Job Tomorrow 25 november, 2019

Werken voor je familielid kan een geweldig optreden zijn; meestal ontvangt u een gul salaris als u dichtbij hen bent en zij zijn van het type dat meestal gemakkelijk in de omgang is. Maar er moeten toch nadelen zijn? Nou, die zijn er. Hier zijn de voor- en nadelen van werken voor een familielid.

Overweeg eerst je ambities. Als uw familielid een klein bedrijf bezit en u niet het gevoel hebt dat er veel vermogen is om meer te verdienen en hogerop te komen, dan is dit misschien de verkeerde keuze voor u. Maar integendeel, werken voor een klein gevestigd bedrijf kan een vangnet bieden waarvan u zeker kunt zijn dat het er in de toekomst zal zijn. Bovendien geeft werken voor een familielid je werkzekerheid. Het gezin zorgt vaak voor elkaar.

Ten tweede, als uw familielid een relatief groot bedrijf bezit, is het heel goed mogelijk dat u een compenserende positie krijgt waar u niet veel hoeft te doen. Of uw familielid kan financieel succesvol zijn en bereid zijn u stap voor stap in hun zaken te betrekken in de hoop in de toekomst dat u deskundig bent en een leidende rol kunt spelen.

Zorg er ten slotte voor dat uw familielid iemand is waarmee u goed kunt opschieten. Als je in het verleden problemen hebt gehad met dat deel van de familie, kun je dit misschien nog eens heroverwegen, zelfs als ze een royaal pakket aanbieden. Veel mensen hebben bijvoorbeeld vaak het gevoel dat ze als een kind worden behandeld wanneer ze voor hun ouders werken.

Als u andere vragen heeft, probeer dan meningen van andere familieleden te krijgen. Maar zolang je familielid iemand is waarmee je goed kunt opschieten, en je denkt dat het een geweldige optie is om in het familiebedrijf te komen, dan is er geen reden om niet meteen te beginnen en van je nieuwe baan te genieten!