Artikelen

Hoe vaak moet u uw cv vernieuwen?

Better Job Tomorrow 6 juni, 2022

Vraag jij je wel eens af hoe vaak je je cv moet bijwerken? De meeste mensen herwerken hun cv terwijl ze op zoek zijn naar een baan, maar de langdurig werkende mensen volgen dat protocol niet altijd. Hier zijn enkele antwoorden op hoe vaak u uw cv moet vernieuwen en of u dit als huidige werknemer zou moeten doen:

Hoe vaak moet je je cv herwerken?

Een goede vuistregel is om elk kwartaal aan je cv te werken als je actief op zoek bent naar een baan. Misschien wilt u het eerder doen als u een patroon ziet van het niet krijgen van sollicitatiegesprekken van uw huidige. Mogelijk ontbreekt er een essentieel onderdeel of is er een fout opgetreden.

Bovendien kan de potentiƫle werkgever van mening zijn dat u uw vaardigheden en ervaring verfraaid of gelogen hebt. Je weet nooit wat andere mensen in hun hoofd hebben over jou en je cv. Daarom wil je het misschien afzwakken en bewijs leveren voor je interviews.

Moet je je cv opnieuw opstarten als je een baan hebt?

Het is altijd goed om je cv in vorm te houden voor het geval er iets ergs gebeurt. De meeste banen zijn naar believen posities, wat betekent dat je de boot op elk moment kunt krijgen. In dat geval moet je je cv opgeschoond en triggerklaar houden om tijd te besparen. U hoeft er niet elke drie maanden aan te werken, maar u kunt het twee keer per jaar bijwerken.

Wat moet u wijzigen of bewerken?

Bekijk het en zorg ervoor dat uw huisadres, e-mailadres en telefoonnummer correct zijn. Veel mensen sturen cv's die ze jaren geleden hebben gemaakt en zijn geschokt als een potentiƫle werkgever denkt dat hun gegevens anders zijn. U moet ook de opmaak controleren en uw document nog een keer op spelling controleren. Overweeg ook het ontwerp en of het wat upgrades kan gebruiken. Voeg nieuwe informatie toe die van pas kan komen als u opnieuw een baan moet zoeken.

Laat je slechte cv niet in het stof achter. Haal het er meerdere keren per jaar uit en zorg ervoor dat het klaar is voor gebruik als je het nodig hebt.