Artikelen

Hoe een video-interview in te stellen zodat je eruit ziet als een winnende kandidaat

Better Job Tomorrow 24 januari, 2020

Als je de afgelopen jaren op zoek bent geweest naar een baan, weet je waarschijnlijk dat video-interviews steeds vaker voorkomen. Er is echter een realiteit die niet is veranderd. Interviews zijn stressvol en voorbereiding is de beste manier om ervoor te zorgen dat u het beste interview geeft.

Plaats

Het is essentieel om een ​​interviewruimte te hebben waar je controle hebt over de omgeving. Dit kan in uw huis zijn of in een andere rustige omgeving die vrij is van onderbrekingen en afleiding.

Verlichting

Natuurlijk licht is ideaal en probeer agressieve tl-verlichting te vermijden.

Camera

Stel het apparaat in dat u wilt gebruiken en klaar voor gebruik. Als u een telefoon of tablet gebruikt, houd dan een statief of een stapel boeken bij de hand, zodat het trillende handheld-effect uw interview niet saboteert.

Uiterlijk

Kleed je net zo professioneel als je zou doen als je naar een kantoor zou gaan voor een interview, inclusief schoenen. Als je goed in elkaar zit, heb je meer zelfvertrouwen en geef je een beter interview.

Oefen Rennen

Voer vóór uw interview een oefening uit met een vriend of familielid om te controleren of uw systemen goed op hun plaats zitten. Test uw internetverbinding, video en audio met hetzelfde apparaat of dezelfde software die u voor uw interview gebruikt.

Een laatste tip voor het interview met video

Dit advies geldt voor alle interviews, persoonlijk of via de videocamera van uw apparaat. Wees jezelf en wees zelfverzekerd. Je bent ofwel goed geschikt voor de baan of niet, en de werkgever zal je willen inhuren of niet. En vergeet niet, als dit niet het interview is dat je de droombaan geeft, was het een goede gewoonte voor het interview dat dat wel doet.