Artikelen

Hoe een positie in een bedrijf te creëren

Better Job Tomorrow 8 February, 2019

Soms ben je de perfecte fit voor een baan. De titel komt overeen met je ervaring en vaardigheden en alles werkt prachtig.

Soms kijk je echter op de website van een bedrijf en realiseer je je dat je hun blog beter kunt schrijven of hun website kunt coderen om sneller en efficiënter te zijn. Dit bedrijf is echter niet op zoek naar een blogger of webprogrammeur.

Heb je pech? Niet noodzakelijk. U kunt proberen uw eigen positie binnen het bedrijf te creëren. Hoe? Je zult een heel kille begeleidende brief moeten pitchen. Daarin moet je het bedrijf overtuigen niet alleen waarom het een goed idee is om je aan te nemen, maar waarom het een goed idee is om je aan te nemen voor een functie die technisch nog niet bestaat.

Dit is waar je een beroep doet op je eigen vaardigheden en ervaring. Als u bijvoorbeeld de blog van het bedrijf wilt schrijven, waarom bent u dan gekwalificeerd? Op welke blogs heb je in het verleden geschreven? Als u de sitecode van het bedrijf opnieuw wilt uitvoeren, moet u beschikken over een portfolio met andere sites waaraan u hebt gewerkt.

Niet alleen dat, maar bedrijven houden van nummers. Ze houden van verkoop en een positieve ROI. Je moet een aantal cijfers hebben die je kunt laten zien. Als u bijvoorbeeld een blogger wilt worden, kunt u bewijzen hoe uw berichten leiden tot meer klantconversies en dus tot verkopen. Als u een coder bent, kunt u laten zien hoe uw werk meer klanten heeft aangetrokken, die vervolgens kopen.

Je moet ook een titel voor jezelf maken. Het is waarschijnlijk een beetje te snel om te beginnen met het bespreken van het salaris in uw begeleidende brief, maar u moet nog steeds uw onderzoek doen. Als je eenmaal weet hoeveel geld iemand met een vergelijkbare titel verdient, moet je ongeveer zoveel vragen.

Het creëren van je eigen titel is een enorme mijlpaal in de carrière. Het ziet er fantastisch uit op je CV omdat het bewijst dat je onverschrokken en innovatief bent.