Artikelen

Haal het meeste uit uw sollicitatiegesprekken

Better Job Tomorrow 6 December, 2022

Sollicitatiegesprekken kunnen al intimiderend genoeg zijn, maar vergeet niet dat er verschillende soorten sollicitatiegesprekken zijn en dat je hersenen kortsluiting kunnen veroorzaken. Maar maak je geen zorgen, we zijn er om je te helpen begrijpen met wat voor soort interview je te maken hebt en hoe je ervoor kunt zorgen dat het zo soepel mogelijk verloopt.

Laten we eens kijken naar de meest voorkomende soorten sollicitatiegesprekken die er zijn, zodat je voorbereid bent op wat voor soort sollicitatiegesprekken je ook tegenkomt (of nog beter, ze allemaal kunt verslaan!).

Telefonische interviews

Telefonische interviews worden steeds populairder voor werkgevers om tijd en geld te besparen. De interviewer zal waarschijnlijk vragen stellen over je cv en kwalificaties, dus zorg ervoor dat je een kopie voor je hebt tijdens je gesprek. Het helpt ook om een priv├ęplek te vinden met zo min mogelijk achtergrondgeluid, aangezien deze interviews meestal vrij kort zijn. Zorg ervoor dat u ook oefent om duidelijk en zelfverzekerd aan de telefoon te spreken. Hoewel het in het begin misschien vreemd aanvoelt, is dit uw kans om te pronken met uw communicatieve vaardigheden!

Persoonlijke interviews

Persoonlijke interviews zijn nog steeds een steunpilaar voor veel bedrijven als het gaat om het aannemen van nieuwe werknemers. Dit type interview vindt meestal plaats nadat het eerste screeningproces is voltooid, wat betekent dat u op de hoogte moet zijn van uw spel als u een uitstekende indruk wilt maken. Om je voor te bereiden op een persoonlijk interview, onderzoek je het bedrijf vooraf en oefen je met iemand anders door mogelijke scenario's of moeilijke vragen te bespreken. Je wilt zelfverzekerd overkomen zonder overdreven geoefend over te komen.

Groepsinterviews

Groepsinterviews bieden werkgevers een geweldige manier om te evalueren hoe kandidaten naast hun individuele capaciteiten met elkaar omgaan. Zorg ervoor dat u tijdens dit soort interviews niet over iemand anders praat of het gesprek monopoliseert; concentreer je in plaats daarvan op aanwezig zijn in het moment terwijl je waar mogelijk een bedachtzame bijdrage levert. Als een discussie verhit of controversieel wordt, blijf dan diplomatiek zodat iedereen zich gerespecteerd en gehoord kan voelen, ongeacht wat hun mening is!

Het maakt niet uit op wat voor soort sollicitatiegesprek je je voorbereidt, onthoud altijd dat oefening kunst baart! Neem voor elke vraag even de tijd om mogelijke vragen door te nemen en jezelf in situaties te brengen waarin je snel moet nadenken - het zal enorm helpen als het tijd is voor het eigenlijke interview zelf. Veel geluk!