Artikelen

Geldbesparende tips om uw banenverlies te overleven

Better Job Tomorrow 20 februari, 2020

Naast de overduidelijke emotionele stress van het verliezen van een baan, zijn er ook verschillende praktische zaken die moeten worden aangepakt. Een van deze problemen is budgettering. Het verliezen van inkomsten kan een budgetterende nachtmerrie veroorzaken. Als je echter een paar eenvoudige tips volgt, kan het echt helpen deze tijd een beetje minder stressvol te maken.

Planning

Deze tip kan een groot verschil maken in uw budget. Zelfs voor mensen die niet recentelijk een baanverlies hebben ervaren, kan deze tip echt helpen een budget te versterken. Veel mensen weten niet hoe ze menu's en boodschappenlijsten moeten maken om thuis te koken. Schrijf uw dagen op en noteer gewoon maaltijden voor elke dag. Schrijf de ingrediƫnten van deze maaltijd op terwijl je elke maaltijd op een ander stuk papier noteert. Ga nooit de winkel in zonder een lijst. Een lijst houdt u gefocust en binnen uw budget.

Hou het simpel

Een van de zekerste manieren om extra geld uit te geven is door simpelweg 'uit te gaan'. Deze vage term betekent vaak winkelen, uit eten gaan, duur amusement of uitgaan. Alleen omdat u zonder werk zit, betekent dit niet dat u nooit meer plezier zult hebben, maar u zult nieuwe, kostenefficiƫnte manieren moeten leren om plezier te hebben. Nodig vrienden uit voor het diner. Maak er een "breng een gerecht" diner om nog meer geld te besparen. Hangen in een park. Ontdek welke gratis dingen je community biedt die leuk kan zijn.

Liquideren

Heeft u artikelen in huis die contant kunnen worden geliquideerd? Dit is goed voor uw budget en om rommel te verminderen. Als je iets moet verkopen dat je leuk vindt, onthoud dan dat wanneer je in loondienst werkt en je weer een inkomen oplevert, je een ander of beter kunt kopen.

Begroting tijdens verlies van baan kan moeilijk zijn. Volg deze eenvoudige stappen om aan de slag te gaan.