Artikelen

Eenvoudige fouten die u tijdens uw sollicitatiegesprek moet vermijden

Better Job Tomorrow 21 oktober, 2020

Een sollicitatiegesprek kan stressvol aanvoelen. U wilt de juiste antwoorden geven en voldoende informatie verstrekken. Maar vaak zijn de dingen die een interview doen crashen, eenvoudige fouten die gemakkelijk hadden kunnen worden vermeden. Blijf lezen om erachter te komen hoe u 3 eenvoudige fouten in uw volgende interview kunt vermijden.

Lees meer over uw interviewer

Het helpt als u al weet door wie u wordt geïnterviewd. Heeft u een naam, dan kunt u via LinkedIn eenvoudig een beetje onderzoek doen. Een belangrijk ding om te weten is hun naam en hoe deze moet worden uitgesproken. Iemands naam verkeerd uitspreken kan een vreselijke eerste indruk maken.

Als u wat achtergrondinformatie heeft over wat voor soort functie zij in het bedrijf bekleden, dan kunt u uw antwoorden aanpassen om indruk op hen te maken. Houd uw antwoorden altijd eerlijk en transparant, maar u kunt details opnemen of uitsluiten die een betere indruk hebben.

Voorkom afleidingen

De meeste interviews vinden tegenwoordig vrijwel plaats. Als u een virtueel interview bij u thuis heeft, is het absoluut noodzakelijk dat u alle afleidingen elimineert. Zorg ervoor dat uw huisgenoten weten dat u dit interview heeft en dat er geen lawaai mag zijn.

Schakel uw telefoon uit tijdens het interview en zorg ervoor dat u alle andere zaken uitschakelt die afleiding kunnen veroorzaken. Laat indien nodig iemand tijdens het interview op uw kinderen of huisdieren passen.

Wees eerlijk

Het is oké en volkomen acceptabel om jezelf tijdens een interview zo goed mogelijk te schilderen. Het is letterlijk de bedoeling dat je jezelf verkoopt, maar liegen is nooit acceptabel. Zorg ervoor dat uw antwoorden altijd 100% eerlijk zijn. Als je liegt tijdens je sollicitatiegesprek, zal het uiteindelijk naar buiten komen en je zult er spijt van krijgen. Er zijn tal van manieren om uw vaardigheden en ervaring zeer aantrekkelijk te laten klinken zonder te liegen.

Een interview afnemen is een cruciaal onderdeel van het wervingsproces. Volg deze tips om eenvoudige fouten te voorkomen.