Artikelen

4 manieren om een ​​nee in een ja te veranderen

Better Job Tomorrow 9 March, 2019

Je had het interview maar kreeg de baan niet. Ze waren tenminste leuk genoeg om te bellen en je te laten weten. Soms kunnen dingen omdraaien. Hier zijn enkele ideeën om toch een definitief nee in een baan te veranderen.

Verzend een follow-upnotitie

Zelfs nadat ze hebben gezegd, nee, ga je gang en stuur een handgeschreven follow-up note op mooie briefpapier. Vermeld in de notitie dat je nog steeds heel graag in dat bedrijf wilt werken en als andere openingen voorkomen, zou je het erg op prijs stellen als ze je dit laten weten.

Vraag of er iets was dat je anders had kunnen doen

Het is mogelijk dat ze je wilden inhuren, maar bepaalde omstandigheden maakten dat onmogelijk. Misschien was uw salarisvereiste te hoog, had u niet de benodigde certificeringen of had u niet iets specifieks dat de vereiste functie had, zoals uw eigen vervoer of toegang tot snel internet. Als dat het geval is, vraag dan of je zou kunnen zeggen dat je iets zou regelen om het probleem op te lossen, zouden ze hun beslissing heroverwegen.

In contact blijven

Vaak werken nieuwe medewerkers niet. Het is mogelijk dat de persoon die zij over jou hebben uitgekozen niet zal werken. Misschien was je hun tweede keuze. Wacht een maand en bel of e-mail de persoon die u heeft geïnterviewd. Stel dat je je gewoon afvraagt hoe de ander aan het trainen is, en zeg nogmaals dat je nog steeds geïnteresseerd bent als ze van mening veranderen over de andere persoon. Als ze twijfels hebben over de persoon die ze hebben ingehuurd, is het mogelijk dat ze je aanbieden.

Geef ze iets

Soms als u een extra stap zet om een indruk te maken, kan het lonen. Overweeg om het bedrijf iets te geven, ook al hebben ze je niet aangenomen. Het kan een samenvatting zijn van een aantal marketingideeën die je bedacht hebt voor hen of een lijst met potentiële nieuwe klanten die ze zouden kunnen nastreven. Dit soort initiatief gaat zelden onbeloond.